Stichting Power4Talent en het Rijksmuseum gaan de komende 3 jaar samenwerken.
Dat maakten beide partijen bekend tijdens een bezoek van een groep studenten van het Zadkine College aan het Rijksmuseum op donderdag 17 februari 2022.

Mimoent Haddouti, voorzitter Stichting Power4Talent: “We zijn heel blij met deze mooie samenwerking met Het Rijksmuseum. Het toont het vertrouwen dat het museum heeft in de toegevoegde waarde van het Power4Talent programma. Dankzij deze mooie samenwerking kunnen we de mbo-studenten die deelnemen aan het Power4Talent programma inzicht bieden in de culturele erfenis van Nederland én in de mogelijkheden die het Rijksmuseum als werkgever biedt aan mensen met een MBO-diploma.
              
Merel Brugman, Educator bij het Rijksmuseum: “Het Rijksmuseum is van iedereen. Daarom zetten we ons er ook voor in om MBO-studenten naar het museum te krijgen. De samenwerking met Power4Talent past goed in onze ambitie. Daarom heeft het Rijksmuseum ook speciaal voor MBO-studenten een aantal inspirerende programma’s en workshops.

Het Rijksmuseum vindt het MBO-onderwijs heel belangrijk voor het Rijksmuseum. Bijna de helft van hun medewerkers heeft een MBO-opleiding. Vakmanschap, ambacht en passie is wat het Rijksmuseum en het mbo bindt.  Daarom biedt Het Rijksmuseum een breed educatief aanbod voor MBO-studenten voor alle vakopleidingen, leerjaren en niveaus. Van meubelmaker, beveiliger tot verpleegkundige: er valt altijd een link te maken tussen de collectie van het Rijkmuseum en de studierichting van de studenten. Tijdens de rondleidingen en workshops maar net zo goed tijdens de lessen op het mbo.

Over Power4Talent
Stichting Power4Talent richt zich op het empoweren van MBO-studenten. Het Power4Talent programma biedt deze studenten extra kansen voor hun persoonlijke- en zakelijke ontwikkeling en voor hun loopbaan. Het Power4Talent Excellentie programma omvat de volgende drie elementen: persoonlijke coaching, bedrijfsbezoeken en extra onderwijs. Power4Talent werkt daarbij samen met ROC Midden Nederland in Utrecht en het Zadkine Business College in Rotterdam, Spijkenisse en Hoogvliet. Elk schooljaar volgen groepen leerlingen van beide opleidingen het Power4Talent programma, waarbij de studenten extra onderwijs krijgen in de trends, ontwikkelingen en methodieken die ze aantrekkelijker maakt voor de arbeidsmarkt.