We zijn inmiddels weer ruim een week onderweg met de tweede lichting studenten van het ROC midden Nederland. Na een heerlijke zomerperiode (met hard werken aan de voorbereiding van de volgende lichting) zijn we op maandag 11 november weer begonnen. Tijd voor een update.

Het begon allemaal deze zomer

Na de fantastische afsluiting van de succesvolle eerste lichting van Power4talent hebben wij natuurlijk eerst genoten van de heerlijke zomer. Even op adem komen en opladen voor de volgende ronde. Maar wij hebben in de zomer natuurlijk niet helemaal stil gezeten. Zo hebben we nieuwe mentoren aangehaakt en nieuwe bedrijven voor een paar mooie bedrijfsbezoeken. Wat denk je ervan om op een vroege woensdagochtend om 6 uur een kijkje te nemen op de bloemenveiling om te aanschouwen hoe al die duizenden bossen bloemen binnen no-time hun weg vinden naar de klanten. Precies ja…….daar gaan wij dit jaar onder andere kijken.

Mede door het succes van de eerste lichting en de inzet van de studenten, mentoren en andere vrijwilligers, gaan wij dit jaar niet 1 maar 3 lichtingen draaien! Nog meer studenten die geholpen kunnen worden om zich goed voor te bereiden op de arbeidsmarkt. En dat is nou precies waar wij het allemaal om doen. <<<link naar over pagina>>>

Het intervisie diner met het Power4Talent team

Vorige week maandag kwamen alle vrijwiligers van Power4talent weer bij elkaar op de 25e verdieping van de Rabobank in Utrecht. Het was voor de stichting de officiële aftrap van het nieuwe jaar en iedereen werd op de hoogte gebracht van de nieuwe plannen en planning voor het komende jaar.

We hebben vorig jaar bij de eerste lichting veel geleerd en we hebben deze punten natuurlijk meegenomen naar de volgende ronde. Zo hebben we dit keer intakegesprekken gehouden met alle studenten om er zeker van te zijn dat wij elkaar goed kunnen supporter in de komende tijd. We zijn ook ons instrumenten koffertje aan het uitbreiden met onder andere verschillende spellen om als mentor samen met de mentee erachter te komen waar de ontwikkelbehoefte van de student precies ligt.

En natuurlijk hebben we heerlijk met elkaar gegeten en ervaringen uitgewisseld met elkaar.

De kickoff met de studenten

En afgelopen maandag was het dan zover. We zijn officieel van start gegaan met de kickoff voor lichting nummer 2. We gaan weer 10 weken met elkaar op pad! De kick-off starten met energie in de groep te pompen door een leuke, snelle en actieve kennismaking te doen in groepsverband. Dit werkt altijd goed en onder leiding van Valentijn Mees is het sowieso een succes!

Er werden door de trainers 6 korte pitches gehouden, zodat de studenten een beeld konden vormen wat ze allemaal te wachten staat deze 10 weken. Iedereen was enthousiast om te zien hoe divers het programma weer geworden is. “Ik heb er zin in” …….. dat is nou precies wat we als organisatie willen horen.

 

Ook wij hebben er zin in. Veel succes jongens en meiden. Haal er voor jezelf het maximale uit deze 10 weken en wij wensen jullie heel veel plezier!