Ik ben Sam Roobol

Wat leuk dat je meer over mij wilt weten! Mijn naam is Sam Roobol. Ik ben een vrolijke, positieve en gedreven meid van zestien jaar. Ik hou van leuke uitdagingen en ben dan ook zeker niet bang om die aan te gaan. Wel kan ik dat af en toe spannend vinden maar als ik het uiteindelijk gedaan heb, voelt dit alleen nog maar beter omdat ik er dan van geleerd heb. Zo kan ik groeien als persoon. Af en toe kan ik een beetje ongeduldig zijn, maar daar werk ik aan.

Welke opleiding volg je?

Na mijn diploma cum laude te hebben behaald, ben ik begonnen met mijn huidige studie: International Business Studies Junior Accountmanager. Dit is een tweetalige opleiding, waar ik momenteel in mijn eerste jaar zit.

Waar liggen je talenten en wat wil je ontwikkelen?

Als iemand mij vraagt wat ik later wil worden, is normaal gesproken mijn antwoord: ‘Gelukkig’. Nu snap ik ook dat je daar misschien niet erg veel mee opschiet. Ik zal daarom ook even “serieus” antwoord geven op deze vraag. Eerst wil ik nog doorstuderen op het hbo. Daarna lijkt het mij ontzettend gaaf om bij een dynamisch en internationaal bedrijf te werken. Hoe groot het bedrijf is maakt mij niet uit, zolang ik maar plezier heb in mijn werk en ik echt iets toevoeg aan de organisatie. Nu wil ik eerst een aantal jaren werken zodat ik kan leren van andere mensen en dus groeien als persoon. Zelf denk ik dat mijn positiviteit en enthousiasme mij gaan helpen. Ook kan ik erg hard werken en kom ik het beste tot mijn recht in een goede groepsdynamiek. Dingen die ik nog graag zou willen leren, is ervoor zorgen dat ik mijzelf niet voorbij loop door te compenseren voor werk dat andere mensen niet doen. Open voor feedback sta ik altijd. Na een aantal jaren werkervaring opgedaan te hebben, wil het liefst een eigen onderneming starten.

Wat is je levensmotto?

Mijn levens motto is: “Nee heb je, ja kun je krijgen.” Voor mij betekent dit, dat als je het niet probeert je ook nergens komt. Dit motiveert mij altijd heel erg om alle mogelijkheden die ik krijg met beide handen aan te pakken en er voor te gaan.

Wat staat er op jouw Bucketlist?

Mijn bucketlist is te lang voor woorden. Ik ben namelijk iemand met veel dromen en ambities. Een van de grotere dingen die er op staat is er eentje samen met mijn tweelingzus. Wij willen al van kleins af aan een grote rondreis maken. Op het vliegveld, de eerste de beste vlucht pakken die beschikbaar is en dan zien we wel waar wij belanden. Zo kom je op plekken die je totaal niet verwacht had.

Wat zou je over Power4talent willen vertellen?

Tot nu toe heeft power4talent mijn verwachtingen erg overtroffen. Ik vind het erg leuk om alle trainers te ontmoeten. De ervaringen die de trainers zelf hebben opgebouwd zijn ook erg leerzaam. Met power4talent ben ik begonnen nadat mijn docent het er in de klas over had gehad. Het leek mij een mooie mogelijkheid om mij voor te bereiden op stage. Nu leer ik niet alleen dingen die voor stage van pas komen maar ook voor de rest van mijn carrière. Al met al ben ik erg blij dat ik heb besloten om deel te nemen aan dit programma. Voor de rest heb ik niet veel te delen behalve dat ik de mensen van power4talent wil bedanken voor het delen van mijn verhaal.

Als je naar aanleiding van dit verhaal verder nog vragen heeft, stel die dan gerust via mijn LinkedIn: Sam Roobol.